• Mississippi Swimmers (BE)

  Ode aan jeff Buckley

  Een ode aan Jeff Buckley.

   

  La Truite Magique programmeert uit principe alleen acts die eigen repertoire schrijven....echte artiesten dus.

  Maar wat als artiesten, die zelf een mooi eigen oeuvre hebben, op een bijzondere manier een onvergetelijke artiest -die anders zelf wel naar LTM was gekomen- weer tot leven brengen? Nou, die nodigen wij dus ook uit.

   

  Vier muzikale bondgenoten brengen een ode aan de zingende engel met getrouwe en herkenbare versies van zijn bekende en minder bekende songs. Wonderlijke dingen gebeuren als frontman Pieter Peirsman (Hooverphonic, Slow Pilot) begint te zingen.

  Gesteund door een begeleidingsband, die hem als een flanellen houthakkershemd gegoten zit, meandert Pieter tussen Buckley’s extatische geraas en religieuze geprevel. De 'Swimmers' ontlokken je ontroering, koude rillingen én een opengesperde mond.

  De 'Mississippi Swimmers' vatten de essentie van Buckley’s grootste momenten en geven als geen ander zo nauwgezet ‘s mans authentieke observatie van pijnlijke liefdes weer. Wie zijn ogen sluit, wacht een blij weerzien met een baken van de wilde jaren negentig; een ode aan één van de meest begeesterende en meeslepende live-acts van zijn tijd. Toen de grunge en alles wat daarvan was afgeleid op luidruchtige wijze de podia beheerste.

   

  De Mississippi Swimmers zijn niet de nieuwste sensatie uit de eindeloze catalogus van tribute-bands. Ze willen alleen de donkere ziel en de etherische stem van de meester weer even tot leven wekken. Voor de talloze fans die hij verweesd achterliet en die wellicht nooit de kans hebben gehad om hem live aan het werk te zien.

All Posts
×