• DadaWaves (BE)

  DadaWaves is een semi-psychedelische pop band opgericht door singer/songwriter Jasper Stockmans. De muzikale carrière van Jasper begon met de melodieuze punkband Oversized, waarmee hij onder andere de muziekwedstrijd Rockvonk won en twee platen maakte. Later schuimde hij de Vlaamse podia af met zijn solo-project The Nursery Rhyme, maar de drang om opnieuw een band op te richten bleef altijd aanwezig.

  Zo ontstond DadaWaves uit een soort van ‘home-recording’ existentiële bezigheidstherapie, geïnspireerd door grootmeesters van de barok-pop, zoals The Kinks, The Beatles, The Zombies en The Beach Boys. In 2014/2015 begon Jasper met de live-band op te treden en te werken aan een eerste plaat met producer Jeroen Swinnen (Novastar, Daan) Op dit album dat op 20 Mei 2016 het daglicht zag , laat DadaWaves zich inspireren door de overbodigheid van de mensheid, in een muzikale mengvorm van euforie en tristesse. De plaat werd uitstekend ontvangen door de pers en

  single “Wise Old Owl” kon rekenen op niet minder dan 13 weken hoge rotatie in de playlist van Radio 1 en werd verkozen tot album van de week op Radio 2. Tevens verklaarde Marc Ysaye van Classic 21 zich fan van de band. Dadawaves tourde vervolgens met de Britse new wave legendes Echo and the Bunnymen en werkt momenteel aan een tweede album dat zal verschijnen in late zomer van 2018, voorafgegaan door een single in de lente.

  Met z’n karaktervolle arrangementen en kleurrijke melodieën, in schril contrast met de satirische lyrics, is DadaWaves een absolute aanrader voor liefhebbers van frisse, meerlagige en psychedelische popmuziek!

  Jasper Stockmans: lead vocals, electric guitar, keys. Beatrijs De Klerck: violin, backing vocals, keys.Xander Stockmans: drums. Roel Brems: bass guitar, synth bass. Tom Poppe: acoustic guitar, trumpet

   

All Posts
×