• Bear Valour (NL)

  Bear Valour is het gezelschap rondom frontvrouw Aileigh Awad. De donkere folk met dromerige, verlangende ondertoon wordt doorvlochten met samenzang van vier zangeressen. Deze vlijmscherpe harmonieСn zorgen samen met stevige contrabas, gitaar en subtiele synth, voor een warm en intens geluid.

   

  De band bestaat inmiddels twee succesvolle jaren. Na het winnen van de publieksprijs tijdens de Grote Prijs, bracht zij in november 2015 de EP Sturdy Wine uit in een uitverkochte Noorse Zeemanskerk. Niet lang daarna volgde er een filmische videoclip voor Mourning Gloom , de single die een Beste Track-nominatie opleverde voor de Rotterdam Music Awards 2016.

   

  Met een uitgebreide lijst shows op o.a. Songbird en Oerol Terschelling, trekt het gezelschap ook steeds regelmatiger naar de zuiderburen. De Tour des Chateaux , waarbij de band in de zomer van 2016 een week langs kastelen in Frankrijk en Belgie is getrokken, was zo’n groot succes dat Bear Valour inmiddels regelmatig neerstrijkt in een frans kasteel, klooster of huiskamer. Voor de nieuwe single Shed My Skin , mocht de band vervolgens een videoclip opnemen in de citadel en verlaten stadsmuren van het franse stadje MontmОdy.

   

  Tijdens shows gebeurt er altijd iets bijzonders tussen de band, het publiek en de muzikanten onderling. Het zijn juist de intieme, sfeervolle optredens waarin de muziek volledig tot zijn recht komt. In januari 2016 is Bear Valour de analoge studio in gedoken voor de opnames van het debuutalbum In October . De band kan niet wachten om het harde werk dat er de afgelopen twee jaar is verzet, te bekronen met haar eerste plaat en zich Оcht op de kaart te zetten bij de doelgroep die zij reeds heeft gevonden.

   

  Website: https://www.bearvalour.com

  Facebook: https://www.facebook.com/bearvalour/

All Posts
×